Кои сме ние

Кои сме ние

ЕУРА Енерджи

ЕУРА Енерджи е началото на едно вълнуващо пътуване с цел създаването на независима, екологично чиста и достъпна енергия в България и региона. Фокусът ни е развитие на енергийни мощности за производство и съхранение на чиста енергия от слънце и вятър, както и на проекти за производство на зелен водород (PtX) и биогаз.

Партньорството между датската Eurowind Energy и българската Реналфа, раждат дружеството ЕУРА Енерджи през 2021 г. Двете компании – майки, са европейски лидери в сферата на Възобновяемите Енергиини Източници (ВЕИ) и зелените технологии на бъдещето.

Визията на ЕУРА Енерджи следва визията на нашите собственици – желанието да играем значима роля в развитието на енергетиката и енергийния пазар в региона, като покажем, че възобновяемата енергия е не само чиста и екологична, но е и достъпна и икономически ефективна.

Зеленият преход се опира на специални и целенасочени усилия за разработване, изграждане, експлоатация и оптимизиране на възобновяемите източници на енергия, и в същото време на включването на новите технологични решения в тях. Ние от ЕУРА Енерджи предлагаме точно това – дългогодишен опит и нови технологии.

Като водещ разработчик на проекти за възобновяема енергия, експертизата ни обхваща пълния жизнен цикъл – от избора на локацията за изграждане на ветроенергийни, фотоволтаични и хибридни генериращи мощности, през осигуряването на договорите за финансиране на разработката, до самото изграждане и управление на парковете за енергия от възобновяеми източници.

Висококвалифицираният ни екип има дългогодишен инженерен, финансов, юридически, и бизнес опит в областта на ВЕИ от България и Европа.

Нашите партньори

Eurowind Energy е датска компания, създадена през 2006 г., след повече от десетилетия натрупан опит, започвайки от личен проект във фамилната ферма. Към днешна дата, Eurowind Energy A/S проектира, строи и оперира енергийни мощности в 15 европейски държави и САЩ. Компанията е изградила над 2,5 GW мощности в Европа и вече притежава малък соларен парк в България. Компанията е една от първите в Европа, които инвестират в мащабни проекти за производство на зелен водород (PtX).

Renalfa Solarpro Group GmbH е инвестиционна група от компании базирани във Виена, оперираща в сферата на чистата енергия и електрическата мобилност, с фокус върху ВЕИ генериращи активи. Групата притежава около 3 GW енергийни мощности в процес на изграждане и около 200 MW напълно опериращи енергийни ВЕИ мощности в Полша, Унгария, Румъния, България и Република Северна Македония. Реналфа е доказала се платформа с ефективен и успешен бизнес модел, която покрива всеки аспект на фотоволтаичната и вятърната енергия – от структурирането на проекти до оперирането на активите.

Scroll to Top